Hylkeitä ja viinejä

Christchurchissä meillä oli hyvä continental-aamiainen – ehkäpä taas pohjoissaarella saamme pekonia ja munia?
Olimme etuajassa liikkeellä, sää oli kolea ja pilvinen sekä tuulinen. Matka eteni läpi Christchurchin ja ykköstieltä poikkesimme seiskalle ja seiskalta Leader-tielle, joka vei meidät läpi kumpuilevan ruohopäällysteisen vuoriston. Maisema oli kuin golf-kenttä, jonka mittasuhteet on kerrottu noin kymmenellä tai sadalla.


Kaikourassa pysähdyimme välipalalle ja yritimme ihmetellä myös hylkeitä, mutta hyljekolonnan paikalta löysimme vain yhden hylkeen lähietäisyydellä ja pari kauempana.

Ajaessamme rantaa Kaikourasta pohjoiseen oli hylkeitä rannalla satamäärin, mutta ykköstie ja sen tietyömaat eivät tarjonneet kovin houkuttelevia kuvauspaikkoja. Jatkoimme matkaa ja pian 130 kilometriä majapaikkaan Blenheimissa oli takana.
Olimmekin perillä niin hyvissä ajoin, että päätin kysäistä mahdollisuutta viinikierrokselle. Kiertoajelut olivat lähteneet reilua tuntia aiemmin, mutta saimme taksin ja kyydin Villa Maria -viinitilalle. Villa Mariassa oli yhdeksän viiniä maistettavana ja maistoimme toki kaikkia. Muutama pullo tuli ostettua myös mukaan...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Interislander

Takaisin Aucklandiin

Kääntöpiste